23948sdkhjf

Första butiken med ny certifiering 

Lidls butik i Visby är den första byggnaden att hållbarhetscertifieras i den nya versionen av BREEAM-SE, som drivs av Sweden Green Building Council. 

Läs också: Världens första klimatneutrala butik (i KL-trä från Martinsons)

– Det är väldigt roligt att vara igång och arbeta med nya BREEAM-SE 2017. Nu ser vi fram emot fler företag som vill ha en internationellt gångbar kvalitetssäkring på sitt hållbarhetsarbete. Certifieringen av Lidls butik i Visby visar också att BREEAM-SE är en väldigt bra bas för att certifiera i NollCO2, säger Sabina Jonestrand, chef BREEAM på SGBC. 

Den nya versionen av BREEAM-SE innehåller mer aktuella kriterier än den tidigare versionen. Den lägger bland annat större fokus på klimatanpassning, innefattar fler byggnadstyper och premierar i högre utsträckning innovationer. Lidl har certifierat sex av sina butiker i BREEAM-SE. 

– Vi är pionjärer inom hållbart byggande och hoppas inspirera andra aktörer, både inom och utanför livsmedelsbranschen, att ta nästa steg för en minskad klimatpåverkan. Att vara först ut med både den nya versionen av BREEAM-SE och NollCO2 känns spännande, och ganska typiskt Lidl om jag får säga det själv, säger Johan Augustsson, Sverigechef på Lidl. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172