23948sdkhjf

Ny vd vid Edsbyn Senab

Edsbyn Senabs styrelse tillsätter Conny Torstensson som ny vd och koncernchef från och med den 1 mars 2020.

Läs också: Maria Källming blir ny vd för Vreta Kluster

– Vi är mycket glada att Conny har accepterat rollen som vd och koncernchef i Edsbyn Senab. Conny har en gedigen erfarenhet från olika branscher och marknader i olika roller, och hans person och kompetens stämmer helt överens med med vad som krävs för att skapa ett framgångsrikt Edsbyn Senab, säger Leif Rosén, styrelseordförande i Edsbyn Senab.

Conny Torstensson har arbetat 15 år inom Trelleborgkoncernen i flera olika roller, både på koncern- och affärsområdesnivå. Senast ansvarade han för finans och IT inom affärsområdet Trelleborg Wheel Systems baserad i Rom, Italien.

Conny Torstensson har även varit styrelseledamot i Edsbyn Senab sedan 2011 och har examen från Handelshögskolan i Stockholm.

– Jag ser enormt mycket fram emot denna utmaning. Koncernen ligger mig mycket varmt om hjärtat och jag ser fantastiska möjligheter till att tydligt flytta fram våra positioner inom våra olika marknader och segment, och samtidigt markant förbättra lönsamheten och skapa ett ledande inredningsföretag på den nordiska marknaden,” säger Conny Torstensson.

Läs också: Möbelmässan 2018

– Jag har känt Conny i snart tio år och är övertygad om att han är rätt person att ta koncernen till nästa nivå, säger Jochum Pihl, representant för huvudägarna i Edsbyn Senab.

Koncernen är leverantör av inredningslösningar för det offentliga rummet och är representerad  i Sverige, Norge, Kina och USA.  Antalet anställda uppgår till 400. 

Koncernens fabrik i Edsbyn är en av Nordens största tillverkare av planmöbler med en anrik historia från 1899.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063