23948sdkhjf

Springer levererar nytt justerverk till SCA Bollsta sågverk

Med sin senaste beställning av justerverket har SCA återigen valt att ge Springer förtroendet att leverera en högteknologisk anläggning med många innovativa lösningar.

Springer är ett familjeägt bolag som jobbar i en miljö med hög utvecklingstakt. Enligt ett pressmeddelande har de specialiserat sig på att leverera innovativa skräddarsydda anläggningar, med hög kapacitet och tillgänglighet, likt justerverket till SCA Bollsta sågverk.

Skräddarsydd automatisering och digitala lösningar blir en viktig del i anläggningen, som den remlösa trimmern “SPRINGER-E-CUT 200”, den helautomatiska “SPRINGER-ED 3000” Emballeringsautomat, SPRINGER-Robotic Labeling System (Etikett robot), SPRINGER IOT och GO-LIVE! systemen, som uppges skapa en komplett digital tvilling av anläggningen och visar aktuella produktionsdata i en grafisk lättsam och användarvänligt gränssnitt.

Justerverket blir en av de största och snabbaste anläggningarna i värden, med en kapacitet på upp till 230 bräder och 28 utlägg i minuten, vilket innebär en årskapacitet på 750 000m³, som nås med enbart tre operatörer. Alla anläggningsdelar kommer att installeras, monteras och tas i drift i Springers verkstad. Justerverket kommer att vara i full drift under sommaren 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078