23948sdkhjf

Serneke uppför bostäder åt LKAB

Bygger med träfasad

LKAB tecknar entreprenadkontrakt med Serneke Sverige för uppförandet av nya bostäder på Bryggeribacken i Gällivare.

Det rör sig om nybyggnation av 25 kedje- och parhus samt 52 lägenheter fördelat på åtta tvåplanshus med tillhörande komplementbyggnader.

– När Bryggeribacken är helt uppbyggt kommer det vara ett område med en varierad bebyggelse med en blandning av småhus, kedjehus, parhus och flerbostadshus, säger Frida Larsson, projektledare på LKAB.

Bostäderna som uppförs är ersättningsbostäder för den sista gruppen av LKAB Fastigheters hyresgäster som inom de närmsta åren behöver flytta från Malmberget.

– Områdets variation med fasader i trä skapar en trevlig atmosfär och ger ett ombonat intryck som tillsammans med par- och kedjehusens färgskala i skogsgrön och två nyanser av rött gör dem både moderna och naturliga i sin miljö, säger Frida Larsson.

Bygglovshandlingarna bearbetyas nu och anläggandet planeras sätta igång under 2020. Serneke samarbetar med husleverantörerna Vittjärvshus och Derome.

Projekten beräknas färdigställas etappvis från 2021 fram till 2022.

– Det här är startskottet för Sernekes etablering i Malmfälten, där vi ska vara en aktiv aktör i såväl samhällsomvandlingen som på övriga delar av marknaden. Det är också jättetrevligt att projektet är tillsammans med LKAB som jag arbetat med tidigare. De är otroligt duktiga och lätta att jobba med, en riktigt bra kund, säger Lars-Ola Särkimukka, arbetschef på Serneke.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078