23948sdkhjf

Rekordår för Mellanskog

Trots krävande yttre förutsättningar redovisar Mellanskog rekordresultat för 2019.

Skogsägarföreningen Mellanskog redovisade i veckan sitt resultat för 2019. Trots utmaningar som stormen Alfrida och svåra granbarkborreangrepp uppnår föreningen ett starkt resultat efter finansnetto om 97,5 miljoner kronor. Den starka resultatutvecklingen i kombination med en utdelning från intressentbolaget Setra Group gör att Mellanskogs styrelse kan föreslå den högsta värdeöverföringen någonsin till föreningens medlemmar, 56,4 miljoner kronor.

–  2019 var ett år som bjöd på ett flertal utmaningar. Stormen Alfrida drabbade många medlemmar i Roslagen och Uppland. Sommaren innebar svåra granbarkborreangrepp i Sörmland, Västmanland samt delar av Närke och Uppland. Den blöta hösten innebar även den en utmaning och konjunkturen försvagades snabbt efter sommaren efter ett starkt första halvår. Trots dessa förutsättningar utvecklades Mellanskogs verksamhet enligt plan och nu har vi glädjen att kunna ge rekordutdelning till våra medlemmar, säger vd Fredrik Munter.

Föreningen består av 26 000 skogsägare som tillsammans är en stark skoglig aktör och tydlig röst, och den växer, under 2019 valde drygt 1 000 skogsägare i Mellansverige att ansluta sig.
– Mellanskog är en ekonomisk förening och det lönar sig att vara medlem. Jag är stolt att meddela att styrelsen på föreningsstämman 14 maj kommer föreslå att delar av Mellanskogs vinst delas ut till medlemmarna som ränta på insatskapital, 5,9 Mkr, och som utbetalning av efterlikvid, 50,5 Mkr, säger ordförande Karin Perers.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078