23948sdkhjf

Karl Hedin köper Sundsvalls Byggmaterial

”Ska marknadsleda här"

Lars Lindgren är vd för Karl Hedin Bygghandel.

– Vår strategi är att vara en heltäckande kvalitetsleverantör till byggföretag och medvetna konsumenter i Sverige. Vi äger hela flödet ”från planta till planka” och med egen produktion av trävaror som bas växer vi genom nyetableringar och förvärv.

-- Vår idé är att driva en verksamhet med stark lokal förankring i nära samarbete med byggare och konsumenter.

Karl Hedins etablering i Timrå för ett antal år sedan har utvecklats mycket bra, enligt  Lars Lindgren.

-- Vi investerar i Timrå  i en helt ny bygghandelsenhet som öppnar i början av maj och med förvärvet i Sundsvall tar vi ytterligare steg med målsättningen att bli marknadsledande i Sundsvall-Timrå regionen, säger Lars Lindgren.

Sundsvalls Byggmaterial AB som har funnits sedan 2015 omsätter runt 60 miljoner och levererar byggmaterial till proffsbyggarna i Sundsvall. 
-- Karl Hedin känns som en bra köpare som kan fortsätta utvecklingen av vårt livsverk med både konsument och proffs som kunder, säger Tomas Herkules Sundsvalls Byggmaterial.

Karl Hedin är en familjeägd sågverks- och handelskoncern med verksamhet i Mellansverige och Estland. Företaget grundades 1917 och har idag närmare 1000 anställda och omsätter cirka 5 miljarder kronor.

Koncernen bedriver idag verksamhet inom sågverk, förädling, emballage och bygghandel där bygghandeln med sina 45 enheter och 2,8 miljarder i omsättning är den största och mest expansiva delen av koncernen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063