23948sdkhjf

BoKlok samarbetar med topparkitekt

Sandell ska skapa basen

BoKlok har startat ett samarbete med arkitekt SAR/SIR Thomas Sandell  från sandellsandberg arkitekter, enligt ett pressmeddelande från företaget.

En av Sveriges mest namnkunniga arkitekter och formgivare ska i samarbetet med  BoKlok fokusera på hållbara lösningar för exteriör miljö.

Uppdraget för Thomas Sandell hos BoKlok handlar till stor del om att skapa ett baserbjudande med en genomtänkt och tilltalande exteriör design, som dessutom kan bidra till att öka hållbarheten i projekten genom smarta val och uppdaterade material.

Vi gör många uppskattade projekt här på BoKlok, men nu behöver vi stärka och kvalitetssäkra vårt utbud ännu mer. Det handlar om att med små medel göra stor skillnad ur ett estetiskt perspektiv och då i första hand gällande exteriören på våra hus – samtidigt som vi har ett stort hållbarhetsfokus. Där tror vi att Thomas Sandell kommer att vara en stor tillgång, säger Jan Egerstedt, produktutvecklingschef BoKlok.

Ikea och Skanska, de två företagen bakom BoKlok, har båda uttalat tydligt hållbarhetsfokus och tuffa klimatmål, vilket gjort att BoKlok antagit mål om att vara klimatneutrala 2035.

Thomas Sandell har arbetat med både arkitektur, formgivning och design. Han är känd för en bredare massa genom sitt arbete med Stockholmsbörsen, inredningen till Moderna museet i Stockholm och bostadsområdet Gåshaga brygga på Lidingö i Stockholm. Även möbeldesign för bland annat italienska Cappellini och delar av den populära PS-serien för Ikea, står på Thomas Sandells CV.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125