23948sdkhjf

Trähus för unga byggs i Göteborg

TM2 och Derome Plusshus bygger 34 bostadsrätter i trä.

Egnahemsbolaget och Tm2 bygger 34 bostadsrätter vid Robertshöjdsgatan i Björkekärr i östra Göteborg. Tm2 samarbetar med Derome Plusshus och projektet ingår i BoStad2021, Göteborg Stads samarbete med näringslivet för att öka tempot i bostadsbyggandet.

Läs också: Derome köper skåneföretag

Totalt byggs 34 lägenheter på 1–3 rum med kök, byggda i radhusliknande hus i två våningar i trä med loftgångar. Varje hus innehåller 4-8 lägenheter och alla får balkong eller uteplats. Det blir markparkering där varje bostad erbjuds en plats.

– Intresset är stort, det är många som vill köpa något i den här fina delen av staden. Det blir en tyngdpunkt på mindre lägenheter och vi tror att det är främst två målgrupper som kommer att köpa. Dels yngre som köper sin första bostad, dels de som bor i äldre hus och längtar efter något lättskött men vill bo kvar i området, säger Anders Carlsson som är projektledare på Egnahemsbolaget.

Byggstart är beräknad till augusti – september i år och husen ska stå klara för inflyttning i oktober nästa år.

– Det känns mycket bra att få samarbeta med Egnahemsbolaget. Tillsammans med Derome Plusshus satsar vi på effektiv och smart nybyggnation av bostäder i trä. Det här är resultatet av ett samarbete med öppenhet och transparens där vi tillsammans skapar ett högkvalitativt boende, säger Magnus Rudén på Tm2.

– Vi på Derome är stolta över att vara med och bygga staden. Genom vår erfarenhet av industriellt byggande vill vi bidra till kostnadseffektiva och hållbara bostäder i trä för människor att leva i och njuta av, säger Tobias Adolfsson, projektledare på Derome, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078