23948sdkhjf

Nu levereras rummen till Skellefteås trähotell

Derome bygger 205 hotellrum helt i trä.

I Skellefteå byggs ett av världens högsta trähus, Sara kulturhus, där de översta våningarna består av en hotelldel. Derome producerar för fullt de 205 rummen, helt i trä. 

– Sara kulturhus är en världsunik utmaning som vi gärna tar oss an tillsammans med övriga aktörer. Engagemanget är stort och vi känner oss väldigt stolta, säger Petra Eriksson, affärschef inom Derome, i ett pressmeddelande.

– Vi har specialanpassat produktionen i vår husfabrik i Renholmen, strax utanför Skellefteå. Nu börjar vi bygga de färdiga volymerna och det är fullt fokus på Sara kulturhus. Nu i mars levereras de första rummen, berättar Petra Eriksson.

Projektet genomförs som ett samverkansprojekt, på grund av projektets komplexitet. Alla bidrar med sin erfarenhet och kompetens och det är bra interaktion mellan totalentreprenör, leverantörer, byggare och hyresgäster. 

Färdiga fabriksproducerade volymer innebär att hotellrummen levereras till byggarbetsplatsen nästintill helt inflyttningsklara – med väggar, tak, fönsterparti och färdiga badrum.

– Projektet har en stram tidsplan och då är det en stor fördel att jobba med industriellt byggande. Det går snabbt och de kringboende påverkas under betydligt kortare tid än om allt hade byggts på plats, säger Petra Eriksson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.203