23948sdkhjf

Smart logistik förenklar på byggarbetsplatser

Deromes mobila förråd på byggarbetsplatserna sparar miljö, tid och resurser som kan läggas på annat.

Forskning vid Chalmers visar att mycket av byggarnas tid går till anskaffning av byggmaterial. Till exempel används cirka 70 procent av bygglogistikstiden till att skaffa järnvaror och förnödenheter som endast motsvarar tre procent av materialkostnaden i byggprojektet.
– Det är vårt ansvar som leverantör att minska den tiden, säger Peter Gustafsson, försäljningschef på Derome.

Med ett välutvecklat logistiksystem, helt i egen regi, erbjuder Derome nu sina kunder en mängd smarta lösningar. Säljande chaufförer åker ut på plats till byggarna och jobbar med mobila förråd ute på byggarbetsplatsen.

– Vi har just nu materialskåp, containrar, verktygskärror och mobila projektbutiker på olika byggarbetsplatser. Byggarna har de förnödenheter de behöver på angiven plats, i rätt mängd och säkert förvar, säger Peter Gustafsson.

– Våra säljande chaufförer ansvarar för sortimentet medan bygget fortskrider. Vi har kontroll på hela kedjan och kan leverera rätt vara i rätt tid. Fler och fler ser fördelarna med det här upplägget. Många kunder berättar att de lägger otroligt mycket tid på att beställ, hantera och även leta efter material. Det är inte särskilt effektivt och nu sparar de massa tid då byggarna kan fokusera på produktionen som de kan bäst, säger Peter Gustafsson.

Den nya bygglogistiken har dessutom flera fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv.
– Det blir mindre materialsvinn och antalet klimatpåverkande transporter minskar. Dessutom kan vi samordna våra leveranser så att de blir betydligt mer effektiva och resulterar i lägre klimatpåverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094