23948sdkhjf

Färgstark finländare i täten

Favoritfärgen är vitt

Den populäraste färgen är vitt, men det omfattande urvalet av färger spänner från färg som liknar träets naturliga yta, genomskinliga nyanser och klart lack till täckfärger.

Det skriver E.T. Listat Oy i ett pressmeddelande.

Trä är ett levande och naturligt material och det har alltid utgjort en del av inredningen och miljön i finländska hem.

E.T. Listat Oy tillverkar lister, paneler, golvbrädor och bastuprodukter i massivträ. 

Det virke som E.T. Listat använder kommer huvudsakligen från finska PEFC-certifierade skogar.

När det fortsätter att förädlas i familjeföretaget i Ylivieska med inhemska händer tillförs vårt land arbete, rikedom och välstånd.

– I vårt företag är redan den tredje generationen engagerad i verksamheten. Under årtiondenas gång har vi vuxit till Finlands största list- och paneltillverkare. Vi har alltid strävat efter att arbeta på ett ansvarsfullt sätt, konstaterar den verkställande direktören Raine Luukko.

Av E.T. Listats produkter ytbehandlas över 60 procent. 

Lågemissionsklassificeringen M1 har tilldelats produkter som är målade med vattenburna färger samt ytbelagda mdf-baserade lister och paneler.

– På våra webbsidor visar vi runt 700 artiklar. Alla produkter på våra sidor finns i vårt lager, säger Raine Luukko, i pressmeddelandet.

Det finländska familjeföretaget grundades 1972. Fabriken i Ylivieska sysselsätter över 100 personer. Det virke som används är i huvudsak finsk furu, gran, björk, ek, bok och klibbal.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095