23948sdkhjf

Höga kusten levererar komplett kantautomat

"Vi är nu marknadsledande här"

Höga Kusten Teknikresurs i Kramfors meddelar nu att man inte bara är teknikledande utan även marknadsledande inom det högteknologiska området kantautomater.

I dagarna har företaget tecknat order med Brattby Sågverks om en leverans av en komplett automat med Wanescan optimeringssystem och Teknikresurs eget kantverk som är konstruerat för matningshastigheter upp till 450 meter per minut.

Tidigare beställningar på kantautomater är till exempel:

– Stenvalls Trä i Örarna. Leveransen omfattar elevator till och med kantverksinmatare samt avlägg till råsorteringen.
– Stenvalls Trä i Seskarö. Anläggningen kommer att levereras komplett med kantverk och ribbavskiljare för högsta kapacitet samt avlägg till råsorteringen.
– Ture Johansson i Klevshult. Här har kunden beställt en komplett uppgradering av en Catech automat. I leveransen ingår ny optimering med profil- och kvalitetsscanning samt ny sekvensstyrning. Mekaniskt sker en uppgradering av hela systemet samt att en ny kantverksinmatare installeras.
– Vöcklamarkter Holzindustrie GmbH. Höga Kusten Teknikresurs levererar en omfattande mekanisk och elektronisk systemuppgradering till den första av verkets fyra kantautomater med fokus på kapacitet och tillgänglighet.
– KPPD i Polen. Kunden har beställt en komplett kantautomat med separat klyvkantverk och automatisk toppkapning i kantningslinjen. Även här är kantverk och klyvkantverk Teknikresurs höghastighetsmaskiner med matning upp till 450 meter per minut.

Höga Kusten Teknikresurs säger själva att man har marknadens bredaste program av optimeringssystem. Från ADEC WaneScan single point profilmätning till full profilmätning av varje millimeter på brädan med LIMAB BoardProfiler. Till detta kommer nu också profilmätning kombinerad med kvalitetsmätning av brädans ovansida. Här samarbetar man med FinScan och produkten har döpts till WaneGrade.

I ett samtal med Stefan Andersson, som är vd för Teknikresurs, nämner han en av anledningarna till den starka positionen på marknaden.

– Kunden träffar samma personer vid teknikgenomgång och upphandling som de senare träffar vid driftsättningen samt att all kompetens för optimering och sekvensstyrning finns tillgänglig i Sverige.

–  Andra orsaker till framgången är att man har ett nykonstruerat system där enormt mycket tid lagts på att få maskindelarna åtkomliga och enkla att underhålla, säger Stefan Andersson.

Höga Kusten Teknikresurs konstruerar maskiner och sågverksindustrin utgör en stor kundgrupp. Företaget utsågs till länets gasellvinnare 2019 med en tillväxt på 311 procent 2015 - 2018.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.098