23948sdkhjf

Ny CNC till träteknikerutbildning i Hammarö

Möjliggör träning i den senaste tekniken

Träteknikerutbildning i Hammarö AB (TTU) i Skoghalls strax utanför Karlstad är en av landets relativt få utbildningsinstitutioner inom den träindustriella sektorn. TTU har vi en unik anläggning där eleverna kan tränas i att hantera hela tillverkningsprocessen från råvara till färdig produkt. Det breda kursutbudet som erbjuds innebär att studenterna får en god kunskap som i sin tur kan led till arbeten inom exempelvis sågverk, förädling, inredningssnickare eller säljare av trävaror inom bygghandel. För att svara upp mot dagens teknik kommer TTU nu att investera i en ny CNC-maskin.

– Ljungbergsfonden har gjort det möjligt för oss att genomföra denna viktiga investering och detta innebär att vi tagit ett stort steg framåt säger utbildningsansvarige Jörgen Esslinge. Det är viktigt för oss att eleverna får möjlighet att ta del av den senaste tekniken och för vårt eget vidkommande känner vi oss stolta över att ligga i framkant.

Jörgen Esslinge berättar att intresset för utbildningen är stort, samtidigt som ett flertal utredningen pekar på att behovet av utbildad arbetskraft inom träindustrin kommer att öka inom de närmaste åren.

– Genom denna nyinvestering och vilka möjligheter som utbildningen kan leda till ser vi positivt på framtiden avslutar Jörgen Esslinge.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078