23948sdkhjf

Hydroscand lanserar ny virkestorkcylinder

Nya material gör virkestorken tålig för tuffa tag.

Hydroscand har designat en unik, pneumatisk cylinder för virkestorkar i material som gör den extremt tålig mot yttre påverkan. Detta ger ökad livslängd vilket minskar risken för kostsamma driftstopp, skriver Hydroscand i ett pressmeddelande.

Den egendesignade tryckluftcylinder för virkestorkar med så kallad skogsnos,  tillverkad av Camozzi, är formgiven för att tåla den tuffa miljö som råder i sågverkens virkestorkar, oavsett om det avser en vandringstork, kammartork eller kanaltork. Cylindern är baserad på ISO-standarden och är därför kompatibel med andra fabrikat av cylindrar på marknaden.

I virkestorken är luften full av kåda och terpen som bland annat sätter sig på cylinderns kolvstång. Detta medför risk för luftläckage i cylinderns nostätning. Om läckage uppstår tappar cylindern tryck, viket leder till att virket inte blir helt plant. Det leder också till ökade driftkostnader då kompressorn behöver arbeta mer för att kompensera för luftläckaget.

Hydroscands nya virkestorkcylinder är utformad i material som tål höga temperaturer. Den är försedd med vitontätningar samt ett fett som behåller sina egenskaper även i de höga temperaturer som råder i virkestorken. Den har gavlar med lutning för bättre avrinning och kolvstången har en hårdförkromad yta vilken hålls ren med en unikt designad mässingsavskrapare.

Virkestorkcylindern finns tillgänglig i alla Hydroscands butiker och Hydroscands nya e-handel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079