23948sdkhjf

Woodsafe ökar kapaciteten

Woodsafe Timber Protection beställer ännu en ströläggare från System Hall för att svara upp mot stor ökad efterfrågan.

- Efterfrågan av brandskyddade träytskikt fortsätter att öka kraftigt och Woodsafe säkerställer efterfrågan genom att beställa utrustning från System Hall. Investeringen beräknas till 7miljoner, berättar Thomas Bengtsson, vd och ägare av Woodsafe Timber Protection AB.

- Efterfrågan ökar stadigt | Byggande med trä i hela Europa och efterfrågan på våra tjänster att brandsäkra trä har ökat vecka efter vecka under första kvartalet 2020.

Thomas Bengtsson menar att en viktig del i detta och en av anledningarna är att Woodsafe tillhandahåller dokumenterade egenskaper för brandtekniska egenskaper och i skrivande stund den enda tillverkare med innehav av långtidsbeständiga egenskaper enligt SS-EN16755 EXT vilket är oerhört viktigt eftersom brandskydd utan EN16755 EXT är inte brandsäkerhet.

Woodsafe har i många år samarbetat med System Hall, och nu har ännu en specialanpassad ströläggningsutrustning beställts för att tillgodose ökad efterfrågan.

- Utrustningen som anpassas helt och hållet utifrån vår spetskompetens kommer installeras och driftsättas efter semestern, berättar produktionschef Stefan Hedqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08