23948sdkhjf

De har köpt Norrköpings äldsta hus

Lundbergs fastigheter har förvärvat Forstéenska gården av Norrköpings kommun.

Forstéenska gården, belägen på Kvarngatan i Norrköping och granne med både Industrilandskapet och Lundbergs fastigheters nya bostadshus i kvarteret Kvarnbacken, har anor från 1700-talet. Forstéenska gården är därmed en av Norrköpings äldsta fastigheter och spelar en viktig roll i bevarandet och berättelsen av stadens historia. Nu har Lundbergs fastigheter köpt huset av kommunen. 

– Vi är mycket glada och stolta över möjligheten att få äga och förvalta det här charmiga röda lilla huset och all den historia det bär på, säger Johan Ladenberg, vice vd Lundbergs fastigheter.

– Lundbergs fastigheter är en del av Norrköping och det känns väldigt bra att vi kan hjälpa till att bevara en del av stadens historia och en byggnad som många tycker väldigt mycket om.

– Vi är glada att Lundbergs fastigheter har förvärvat stugan som nu kommer att kunna leva vidare som den pärla den är mitt i det häftiga Industrilandskapet, säger Reidar Svedahl, kommunalråd Norrköpings kommun.

Trähuset byggdes under mitten av 1700-talet av Holmen och var då en av flera tjänstebostäder. Nu börjar arbetet med att ta fram konkreta planer för att ge fastigheten nytt liv.

– Fastigheten är i stort behov av upprustning och vi ska ta oss an det uppdraget med största respekt och varsamhet. Norrköping kan känna sig trygga med att fastigheten kommer att få mycket kärlek och att den fina kulturhistorien kommer att respekteras, bevaras och berättas vidare, säger Johan Ladenberg.

Lundbergs Fastigheter får tillträde till fastigheten den 28 april.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109