23948sdkhjf

Isotimber nyanställer mitt i krisen

Isotimber har fått en stororder av Peab och ska leverera trästommen till ett äldreboende med 48 lägenheter.

Isotimber tillverkar en väggkonstruktion som består av trä med isolerande luftkanaler. Med en stororder på ett äldreboende med 48 lägenheter till ett Peab-ägt bolag tar de nu plats som leverantör på byggmarknaden. 

I denna kristid har bolaget nyanställt personal till fabriken i Jämtland för att utöka produktionskapaciteten för den hittills största ordern i bolagets historia. Under våren sker första leverans av stommen till byggnaden med en bruttoarea på 4 900 kvm.

Vd Håvard Jegerstedt är glad för ordern som visar att bolagets strategi är rätt, och ett starkt kort inför kommande kapitalisering. Han märker stor skillnad i dag jämfört med bara för två år sedan.
– Det är många fler som har släppt osäkerheten kring att övergå från betong till trä. Man börjar förstå att konstruktioner i trä faktiskt möter de krav som ställs på brand och akustik. Det underlättar för hela byggbranschen att kunna reducera onödiga utsläpp av koldioxid, vilket äldreboendet är ett tydligt exempel på.

 Hälsingebygg, ett helägt dotterbolag till Peab, vann entreprenaden för att uppföra de 48 lägenheterna, restaurang och samlingsytor i äldreboendet. Ansvarige Tord Thyren ser fram emot att bygga med Isotimber.
– Med tidigare erfarenhet av att bygga i betong blir det här nytt för oss. Det ska bli spännande att se den snabba monteringen av väggelementen på byggplats.

Väggarna innehåller också KL-trä som Stora Enso levererar till fabriken i Östersund, där Isotimber monterar de isolerande väggelement på utsidan. Väggsektionerna som tillverkas med millimeterprecision transporteras sedan till byggplats för montering i början av maj. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094