23948sdkhjf

Södra arbetar vidare med Ledinek

Samma leverantör i KL-fabrik nr. 2

Södra beslutade förra året att investera i ytterligare en anläggning för korslimmat trä i Värö och satsar på att bli en av Nordens ledande aktörer. Projektering och upphandling pågår och Södra har nu valt Ledinek som leverantör av ny maskinlinje, från intag till och med press.

Etableringen av den nya anläggningen sker på kombinatet i Värö, i anslutning till massabruket, sågverket och Södras första anläggning för korslimmat trä. Ledinek levererade även maskinlinjen till den första fabriken.

– Vi valde Ledinek för att de levererar en systemlösning som innebär en trygghet för oss och våra kunder, säger Krister Norberg, produktionschef. Lärdomar från den befintliga maskinlinjen har beaktats vid upphandlingen av linjen till den nya och större fabriken. Produktionen kommer att ha den senast uppdaterade tekniken och en väl genomtänkt layout för en effektiv process med hög produktivitet.

Södra menar att den nya anläggning för KL-trä med en kapacitet på cirka 100 000 kubikmeter är ett viktigt steg för att stå konkurrenskraftiga på en expansiv marknad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063