23948sdkhjf

Bygma kopplar greppet om Norrland

Anställer nya platschefer i Skellefteå och Sundsvall.

Med siktet på att bli en av de tre största byggmaterialhandlarna förstärker nu Bygma i Norrland med platschefer till Skellefteå respektive i Sundsvall.

Till anläggningen i Skellefteå har Bygma rekryterat Lars Eriksson som platschef. Lars har drygt 17 års erfarenhet från byggbranschen och kommer närmast från Lindbäcks bygg i Piteå, där han de senaste tio åren haft tjänsten som inköpschef.

På Lindbäcks bygg har han varit med på resan att bygga bolaget från en omsättning på 100 miljoner till dryga 1,8 miljarder.

– Jag  kommer in i ett mycket spännande skede, inte minst vad gäller läget i Skellefteå, där det kommer att hända mycket de närmaste åren..

Lars tillträdde sin tjänst den 14 april.

Till tjänsten som platschef i Sundsvall har Bygma rekryterat Magnus Sundberg. Magnus kommer närmast från serviceföretaget Sodexo, där han de senaste åren haft tjänsten som distriktschef över Norrland med ansvar för drygt 250 medarbetare.

Magnus har gedigen erfarenhet av framför allt försäljning och affärsutveckling, inte minst från detaljhandeln där han bland annat drivit ett flertal Åhlénsvaruhus och två Onoffbutiker. Vidare brinner han för byggnation och har bland annat byggt sitt eget hus liksom en egen timmerstuga.

– På en så konkurrensutsatt marknad som bygghandeln gäller det att tänka kreativt och ligga steget före och jag ser tydligt att Bygma har enorm potential att växla upp här i Sundsvall, säger Magnus Sundberg, tillträdande platschef för Bygma i Sundsvall.

Magnus Sundberg tillträder sin tjänst den 1 maj.

–  Med Lars Eriksson och Magnus Sundbergs erfarenhet och bakgrund är de båda viktiga nyckelpersoner för Bygmas fortsätta tillväxt och utveckling i Norrland, kommenterar Peter Lindström, vd för Bygma Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079