23948sdkhjf

Bergs återgår till normal produktion

Peter Nilsson noterar en förbättrad efterfrågan

Produktionen har minskats vid Bergs Timbers svenska sågverk och vid koncernens estniska sågverk, som en effekt av den pågående coronakrisen, Samtidigt har nedläggningen av Gransjö sågverk gått planenligt och sågproduktionen kommer att avslutas under april.

Bergs meddelar nu att efterfrågan på sågade trävaror är god på flera viktiga marknader och att man ser en viss förbättring på den engelska marknaden. Företagets lager är i balans och orderingången har förbättrats. Samtidigt är efterfrågan på trävaror normalt hög under det andra kvartalet.  Vid Bergs Timbers svenska sågverk kommer genomförda korttidspermitteringar därför att avslutas och produktionen återgå till normal takt från den 4 maj. Koncernens estniska sågverk har under april producerat med ett skift och återgår från den 4 maj till två skift, och det lettiska sågverket Vika Wood har inte berörts av produktionsminskningar.­

– Efter en nedgång under andra hälften av mars och under april ser vi nu att efterfrågan förbättras och att orderingången ökar fram till semesterperioden, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef i Bergs Timber. Efter de produktionsminskningar som genomförts har vi balanserade lager och det känns positivt att vi nu återgår till normala produktionsnivåer. De långsiktiga effekterna av den pågående coronakrisen är fortsatt svårbedömda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.218