23948sdkhjf

Flexator lägger ner i Gråbo

Koncentrerar produktionen till Anneberg

Träbyggnadsföretaget Flexator avser att koncentrera sin produktion till koncernens anläggning i Anneberg. Den planerade förändringen kommer att innebära att samtliga omkring 45 anställda vid anläggningen i Gråbo varslas och att företagen planerar att avveckla produktionen under andra halvåret 2020.

– Det är ett tungt besked att lämna till medarbetarna i Gråbo, men vi har också ett ansvar att stärka vår konkurrenskraft över tid, säger Magnus Tinglöf, vd för Flexator.

Personalen i Gråbo, omkring 45 personer varav en handfull tjänstemän, har informerats om nedläggningen. Förhandlingar med berörda fackförbund ska nu att inledas.

–Vi har nu möjlighet att fokusera våra resurser på produktionen i Anneberg där vi idag har en modern fabrik där vi uppnått ökad effektivitet, samt har vår tekniska avdelning och en rad andra gemensamma nyckelfunktioner”, säger Magnus Tinglöf. Genom att fokusera våra resurser når vi en rad samordningsfördelar som leder till ett ökat kapacitetsutnyttjande och minskat investerings- och underhållsbehov. 

Flexator ingår i finska Adapteo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079