23948sdkhjf

Bättre husvisningar med A-hus app

Med A-hus nya AR- app ’Husvisaren’ kan kunderna se sitt hus på tomten, innan det är byggt.

Att köpa ny bostad är en av de största affärerna många gör. Därför är det viktigt att det är en trygg och säker affär. Med A-hus nya AR- app ’Husvisaren’ kan kunderna se sitt hus på tomten, innan det är byggt. A-hus använder så kallad förstärkt verklighet, AR, en teknik som bland annat används i det populära spelet Pokemon go.

-– Med Husvisaren kan våra kunder skanna sin tomt, placera olika husmodeller på tomten och fysiskt gå runt i huset på dess faktiska plats – genom sin telefon eller surfplatta. Det betyder att användaren kan stiga in i köket, titta ut genom köksfönstret och se hur utsikten blir, berättar Karin Hellzén, divisionschef A-hus.

– Att dagens huskunder efterfrågar digitala lösningar är ingen nyhet, men utvecklingen går fort och det gäller att ligga i framkant, genom hela affären. Kundernas behov ändras hela tiden och vi ska hela tiden jobba för att göra husaffären så enkel och smidig som möjligt, säger Karin Hellzén.

Hela husbranschen är under utveckling, med ett flertal digitala lösningar. A-hus är en av de drivande aktörerna. Redan för sex år sedan lanserade företaget Husbyggaren, där kunderna kan bygga sitt hus online. Det var ett första steg på väg mot Husvisaren som tar husköpet till en annan dimension. A-hus har testat Husvisaren mot kunder, både på mässor och befintliga tomter som kunder har köpt.

– På tomten visar jag kunderna hur olika husmodeller kommer att se ut, säger Henrik Olsson, husförsäljare på A-hus.

– De känner sig tryggare när det är dags att fatta beslut. Husvisaren möjliggör en helt ny värld av förståelse och visualisering.

A-hus är dotterbolag till Derome, finns på cirka 20 orter i Väst- och Mellansverige och tillverkar klimatsmarta trähus för privatkonsumenter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078