23948sdkhjf

Fyra elever fick Bygmastipendium

Ensam tjej på byggprogrammet belönades med 10 000 kronor.

Under coronavänliga former firades på valborgsmässoafton fyra sistaårselever på bygg- och anläggningsprogrammet vid Stockholms byggtekniska gymnasieskola, då Bygmastipendiet traditionsenligt delades ut. En av stipendiaterna, Petronella Hjelmstedt, på skolans särgymnasium, hyllades lite extra för bedriften att som ensam tjej i klassen ha lyckats vinna respekt och ta en självklar plats på ett gymnasieprogram som Bygg och anläggning. Hon tilldelades prissumman 10 000 kronor. 

På Stockholms byggtekniska gymnasiums ordinarie treåriga linje valde man att låta tre värdiga vinnare dela på stipendiet om 10 000 kr; plattsättaren David Bergström, muraren Lucas Ramn och träarbetaren Rickard Klinga.

Det är sjunde året i rad som stipendiet delas ut och det på femton skolor på ett drygt tiotal orter runtom i Sverige. Med stipendiet vill byggmaterialkoncernen Bygma, som står bakom stipendiet, uppmuntra elever att välja byggbranschen och bidra till att öka branschens yrkesstolthet, liksom att säkerställa framtida arbetskraft och kompetens inom byggsektorn. Stipendiet ges till den eller de elever som antingen visat goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

– Vi är särskilt glada att kunna dela ut Bygmastipendiet i år, i dessa tider är det lite extra viktigt att fortsätta sprida glädje till studenterna. Därför känns det bra att inte ställa in utan i stället anpassa firandet efter rådande omständigheter. Extra viktigt är det i år eftersom Stockholms byggtekniska gymnasium läggs ned efter den här terminen. Vi har varit väldigt glada över samarbetet med skolan och det känns viktigt att få vara med och belöna deras sista kull av elever, säger Ulrika Berg, marknadschef på Bygma.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093