23948sdkhjf

Grönt ljus för XL-byggs samgående med Bolist

Storaffären är nu klar - kedjorna blir en enda byggjätte.

Sedan Konkurrensverket godkänt affären och alla papper är underskrivna är nu samgåendet mellan bygghandelskedjorna XL-bygg och Bolist ett faktum. Den nya koncernen leds av XL-byggs nuvarande vd Karin Eriksson.

Affären innebär att de över 300 butiker som i dag utgör kedjorna XL-bygg, Bolist och Järnia samlas i en organisation. Därmed bildas den största aktören i den svenska byggvaruhandeln. Tomas Fritzon, som är vd för Bolist, lämnar bolaget i samband med transaktionen och Karin Eriksson, i dag vd för XL-bygg, blir vd för den nya verksamheten. Styrelsen kommer att bestå av representanter från norska Mestergruppen samt XL-byggs och Bolists handlare. Koncernen kommer att ha en samlad butiksomsättning på över nio miljarder kronor.

– Nu kan vi kraftsamla under en gemensam organisation. Vi tar det bästa av våra två företag och skapar den starkaste kedjan på marknaden. Vi kommer att fortsätta värna det fria företagandet inom byggmaterialhandel i Sverige genom att skapa de bästa förutsättningarna för entreprenörerna, säger XL-byggs vd, Karin Eriksson.

Huvudägaren Mestergruppen är i dag den ledande aktören på den norsk/svenska marknaden inom byggmaterialhandel. Målet är att fortsätta skapa starka synergier mellan länderna för största möjliga värde för delägarna och deras möjlighet att fortsätta verka som entreprenörer med stark lokal förankring.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093