23948sdkhjf

Lindbäcks bygger åt LKAB

Gällivare får nya trähus, som ett led i Malmbergets samhällsomvandling.

Lindbäcks bygger två bostadsprojekt åt LKAB i Kiruna och har dessutom tecknat avtal för 60 lägenheter i Gällivare centrum. Nyproduktionen är en del i omvandlingen av Malmberget, där hela staden flyttas till Gällivare för att LKABs gruva ska kunna växa. 

Kvarteret Hasseln består av 60 hyresrätter fördelade över två huskroppar i sex våningar. Kvarteret ligger centralt precis vid entrén in till Gällivare stad.

–  Byggnaderna skapar en södervänd gård som ger en överblick av staden, i periferin skymtar man Dundret och naturen. Fasaderna på huset har vi valt med inspiration av vårvinterns glittrande snö. Vi har också valt att skapa en trygg sfär med innergårdar där grannar kan mötas. Hasseln blir ett fint kvarter i en av stadens noder som förtätar och ger liv åt Gällivare centrum, säger Henric Munde, chefsarkitekt på Lindbäcks.

– Vi bygger hållbara bostäder i trä från skogarna här i Norrland och vi är glada att våra kunder också ser trähus som framtidens boende i Gällivare, säger Ellen Bäckman, affärsutvecklare på Lindbäcks.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.099