23948sdkhjf

Bygma anställer expertteam på tung infästning

Framtiden för byggmaterialhandeln stavas helhetslösningar. Det är Bygmas övertygelse och först ut är deras montage och tung infästning.

Kring detta område skapar nu Bygma ett expertteam. 

I mars rekryterades Tommy Dettervik med mångårig erfarenhet av infästning för att leda satsningen. 

Teamet har som uppdrag att hantera och utveckla anpassade infästnings- och montagelösningar för bolagets kunder – med målet en helhetslösning.

Nu rekryteras ytterligare fyra erfarna experter inom infästning och montage: Pontus Stenberg, Jonas Ljungberg, Roger Lindgren samt Urban Sundberg.

Tillsammans bildar de ett sälj- och supportteam med fokus på tillväxt och kommer att förstärka kompetensen för samtliga Bygmas kunder och filialer runt om i Sverige.

Pontus Stenberg har drygt 20 års branscherfarenhet inom infästning. Han kommer närmast från en tjänst som infästningsspecialist hos den tekniska distributören Ahlsell.

Pontus har tidigare arbetat hos ITW (Illinois Tool Works) med fokus på maskinspikningsverktyg och hos Gyproc med fokus på vägguppställningar och tak (invändigt). På Bygma kommer Pontus att ansvara för Stockholmsregionen.

Jonas Ljungberg kommer även han från en tjänst som infästningsspecialist på Ahlsell. Han har drygt 20 års branscherfarenhet inom infästning. Jonas har tidigare arbetat på Fischer Sverige som regionssäljare och har även en tid arbetat på Gunnebo Fastening. Jonas kommer att ansvara för kunder och filialer i nedre Norrland (Borlänge, Sundsvall och Örnsköldsvik) samt i Västerås.

Roger Lindgren kommer att stärka upp region Öst. Han är snickare i grunden och har arbetat i branschen i cirka 20 år på en rad olika företag med infästning som central del. Närmast kommer han ifrån Ahlsell och en tjänst inom support för bygginfästning.

Tidigare arbetsgivare inkluderar Hilti, där Roger arbetade som säljare och marknadsingenjör, och Ramirent.

Urban Sundberg har en lång erfarenhet från byggmaterialbranschen och var under drygt 13 år anställd på K-Rauta i Luleå. Där arbetade han mot ”proffsmarknaden” och då med inriktning mot specialistområdet tung bygg.

De senaste åren har Urban varit anställd som specialsäljare inom infästning på Ahlsell. Urban kommer liksom övriga att arbeta som infästningsspecialist och då med huvudansvar för region övre Norrland (med Bygmas filialer och kunder i Umeå, Lycksele, Vindeln, Skellefteå, Piteå och Luleå).

– Framtiden för branschen liksom för Bygma ligger självklart i att erbjuda det kunderna efterfrågar och här är helhetslösningar en allt viktigare del. Vi har identifierat tung infästning som strategiskt viktigt och vi är därför oerhört nöjda med att ha rekryterat fyra så erfarna specialister som Pontus Stenberg, Jonas Ljungberg, Roger Lindgren och Urban Sundberg.

Peter Lindström är vd på Bygma Sverige.

– Bygma ska vara en partner som kan erbjuda helheten i ett fulltäckande sortiment och med den bredaste expertisen på området och nu är vi igång, säger

Urban påbörjar sin tjänst den 18/5. Pontus, Jonas och Roger har redan tillträtt sina tjänster.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125