23948sdkhjf

Veidekke bygger flerbostadshus i trä i Bromma

Veidekke Eiendom satsar vidare på trähus och säljstartar 42 lägenheter, med stomme och fasad som byggs i massivträ, i Äppelviken, Bromma.

Lägenheterna, som beskrivs få en tydlig villakänsla, står klara för inflytt sommaren 2022.

I ett unikt projekt kommer Veidekke Eiendom att utveckla ett helt nytt bostadskvarter i Äppelviken och Gamla Bromma trädgårdsstad med flerbostadshus som är byggda med stommar och fasader i trä.

Projektet är en fortsättning på bolagets satsning på flerbostadshus i trä och blir Veidekke Eiendoms andra storskaliga trähusprojekt i Stockholm.

Sedan tidigare utvecklar Veidekke Eiendom Cederhusen i Hagastaden under varumärket Folkhem, som delägs med Rikshem.

Projektet kommer att bli det största trähuset i sitt slag i Sverige. Projektet Bromma Trädgårdsstad är väsentligt mindre, men ses som ett välkommet tillskott på marknaden för flerbostadshus i trä.

- Det är väldigt sällan som det byggs nytt i Gamla Bromma och vi har verkligen velat skapa något alldeles extra i det här projektet. Det unika med de här bostäderna är att de är både Svanenmärkta och byggda med en stomme och fasad i trä. För oss är det ett material som inte bara är vackert utan också hållbart ur flera perspektiv, både för klimatet men också för den egna boendemiljön, säger Åsa Lagerlöf, försäljningschef Mälardalen, Veidekke Eiendom

Fyra nya flerbostadshus byggs längs Koltrastvägen och Västerled i Äppelviken.

Lägenheterna i husen har en boyta om 47-115 kvm som fördelar sig på 2-5 rum och kök. Bostäderna har högre takhöjd än vad som är normalt i nyproduktion och dessutom stora fönster som släpper in mycket dagsljus.

Vindsvåningarna har över 3,5 meter upp till nock och dubbla balkonger. I markplan har lägenheterna egna uteplatser och trädgårdsytor som gränsar till den gemensamma gården och skogsbacken strax intill. I anslutning till bostäderna finns förråd och under husen byggs även ett gemensamt garage.

-Det har varit viktigt för oss att husen ska passa in i gamla Bromma – både sett till arkitektur och känsla. Därför har husen noga anpassats till den omkringliggande naturen och Äppelvikens tydliga villakaraktär, äger Åsa Lagerlöf

Försäljningen av de nya lägenheterna i projektet Bomma Trädgårdsstad påbörjas idag den 14 maj. Byggstart är planerad till omkring årsskiftet 2020/2021 och de första köparna beräknas flytta in i sina nya lägenheter under sommaren 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093