23948sdkhjf

Martinsons bidrar till växande Knivsta

Ny sporthall och skola i trä - när Knivsta växer är det Martinsons som levererar byggmaterialet.

Knivsta, strategiskt beläget mellan Uppsala och Stockholm, växer kraftigt, med bostäder och arbetsplatser. När nya dubbelspåret står klart om nio år kommer Knivsta att vara ännu mer attraktivt för inflyttare, och samhället förberereder sig redan nu.

En gigantisk sporthall, CIK arena, med stomme i betong och balkar och pelare i trä, levererade av Martinsons, har nyligen uppförts precis intill järnvägsstationen.
N
u är det dags för nya Margarethaskolan att byggas och även här är Martinsons leverantör. Skolan ska stå klar till höstterminen 2020 och är byggd i limträ och KL-trä.
– Vi vill ha mycket träkänsla och att byggnaden i sig lagrar koldioxid, säger Olle Larsson, ägare av Sisyfosgruppen, som jobbar med fastighetsutveckling och har tre verksamhetsben – ägare, utvecklare och byggare.
Skolan i Knivsta är deras första stora träbyggnadsprojekt..

– Fasaden kommer att vara klädd i glas och träpanel. Bakom byggnaden finns skogsbrynet bokstavligt talat in på knuten, och den skogliga närvaron i form av synligt trä är hög även i byggnaden, berättar Olle Larsson.

– Huset är ritat i trä redan från början och när vi kan vara med i ett tidigt skede skapar det riktigt bra förutsättningar för effektiv ekonomi. Sedan kommer alltid miljöfördelarna på köpet för den som väljer trä, säger Jonas Lindgren, storkundsansvarig på Martinsons. 

Skolan är avsedd för 380 elever och förskolebarn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125