23948sdkhjf

Moelven anställde alla sina aspiranter

Samtliga tio aspiranter på Moelven fick fast jobb efter praktikperioden.

För ett och ett halvt år sedan inledde Moelven sitt eget aspirantprogram, avseende tjänster som projektledare, utvecklingsingenjör och avdelningschef. Tio personer med examen från högskoleutbildning eller yrkeshögskola valdes ut till programmet och nu har alla tio fått fast anställning på företaget.

Steffen Engeland fick jobbet som teknisk projektledare hos Moelven wood.
– Jag hade ingen erfarenhet av den här branschen tidigare, så jag trodde inte att jag skulle få alla möjligheter jag fått så här snabbt. Arbetsuppgifterna anpassades efter min kompetens och jag fick jobba med det jag var intresserad av. Därför har jag lärt mig snabbt, säger han.

Under praktikperioden fick de antagna prova två olika jobb hos Moelven. Steffen Engeland provade att arbeta vid Moelven Eidsvold værk och Moelven multi3, innan han fick jobbet som teknisk projektledare hos Moelven wood.
– Jag är stolt att arbeta i en bransch som producerar ett så hållbart material som trä, säger han. 

Syftet med aspirantprogrammet är att investera i framtidens kompetens och samtidigt göra en insats ur ett samhällsekonomiskt perspektiv.

Jeanette Löfberg, kompetensutvecklare på Moelven, är nöjd:
– Att alla har fått ordinarie tjänster visar att vi har kunnat fylla på med relevant och efterfrågad kompetens i verksamheterna. Programmet är viktigt för Moelven.

Moelven är nu i full gång med sin andra kull aspiranter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079