23948sdkhjf

XL-bygg och Bolist har fått ny ledning och styrelse

Mestergruppen Sverige blir namnet på det nya moderbolaget efter sammanslagningen mellan XL-Bygg och Bolist. I går valdes en ny styrelse för bolaget.

Vid en extrastämma i går valdes en ny styrelse för Bolists och XL-Byggs gemensamma bolag Mestergruppen Sverige. Bolaget har också fått en ny ledningsgrupp där Karin Eriksson kvarstår som vd.

Med det nya bolaget byggs en serviceorganisation för de cirka 300 butiker som verkar under varumärkena XL-Bygg, Bolist och Järnia. Alla tre kommer att behålla sina respektive varumärken.

Nu ska verksamheten ses över i både Sverige och Norge, inom till exempel IT-infrastruktur, inköp och e-handel. För en starkare organisation för inköp och logistik ska Norge och Sverige ha en gemensam inköpsavdelning.

– Vi har redan haft stor nytta av samarbetet med Norge, till exempel när det gäller ekonomiskt och kompetensmässigt stöd till delägare som vill växa, inte minst i våra inköpsförhandlingar. Nu tar vi ett steg längre och bygger en gemensam avdelning som ska fortsätta säkra att våra delägare har de bästa villkoren framöver, säger Karin Eriksson.

– Vi har en stark position och engagerade ägare. Mestergruppen Sverige är från start den starkaste aktören i den svenska byggvaruhandeln. Vi har kort sagt ett guldläge för att fortsätta att växa, säger styrelseordförande Thommy Nilsson.

Utöver styrelseordförande Thommy Nilsson ingår följande personer, samtliga män: 

Ledamöter:
Håkon G Kristiansen, Mestergruppen
Tore Aasen, Mestergruppen
Björn Peterson, XL-bygg Norrby trä
Olof Nyberg, XL-bygg Hans Anders
John Davidsson, Harås byggvaror

Suppleanter:
Marcus Ebelvod, XL-bygg Mjällby
Andreas Åhnstrand, Lindbergs bygg & färg i Bergkvara

Den nya ledningsgruppen i Mestergruppen AB är något bättre representerad av båda könen och består av Karin Eriksson, vd och t.f. kedjechef för XL-bygg, Pi Lindström, informationsansvarig, Anders Lassfolk, ekonomichef och t.f. vd för Bolist AB, och Tomas Hedman Strömhielm, driftschef. Inköpschefen Daniel Belmonte, varuflödeschefen Stefan Thollén och IT-chefen Tobias Erhardt är placerade på det svenska servicekontoret i Solna men rapporterar direkt till Mestergruppen AS i Oslo. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11