23948sdkhjf

Lindbäcks vill sälja sin fastighet

Behöver få loss kapital för att stärka kassan.

Lindbäcks bygg vill sälja sin fastighet i Öjebyn till Piteå näringslivsfastigheter. 

Lindbäcks har full beläggning i fabriken för ett år framåt, men pengarna har rullat i och med den kraftiga expansionen under senare tid. Nu behöver företaget få loss pengar för att stärka såväl lönsamhet som kassa, enligt ett pressmeddelande. Därför är fastigheten i Öjebyn till salu.

Från 2016 till 2019 har omsättningen för Lindbäcks dubblerats. Förutom fabriken i Öjebyn är den nya fabriken på Haraholmen i full drift.

– Det finns flera skäl att stärka vår kassa genom försäljningen av vår fastighet i Öjebyn, säger Magnus Edin, vd, Lindbäcks bygg.

– Vår stora expansion har fört med sig att bolaget i dag jobbar med fler och med större bostadsprojekt. Vi har därför ett helt annat behov av tillgängligt kapital. Ovanpå detta har vi nu en extrem situation i vår omvärld där konsekvenserna av Corona-pandemin påverkar näringslivet i stort. Givetvis påverkas även Lindbäcks, samtidigt har vi ännu inte tvingats dra ned på verksamheten.

Det finns inga planer på att lägga ner verksamheten i Öjebyn, tvärtom är efterfrågan god och orderböckerna fulla, enligt Magnus Edin.  

Piteå näringsfastigheter vill gärna stärka sitt innehav av attraktiva industrilokaler i bra läge.

– Det här är en bra affär för oss. Det är en fin fastighet i attraktivt läge som är fullt uthyrd. Det gör att risken är låg och att vi ser god lönsamhet i ägandet av fastigheten från dag ett, säger Tomas Lejon på Piteå näringfastigheter.

Piteå kommun tar slutligt ställning till affären i juni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079