23948sdkhjf

Stipendium till trästudenter

Examen i Skoghall hyllade engagemang

Svenskt Trätekniskt Forum (STTF) har sedan många år instiftat en fond vars medel ska användas till att främja den tekniska och ekonomiska utvecklingen inom den svenska sågverksindustrin, eller närbesläktade industrier på det trätekniska området. Stipendium delas ut till enskilda personer, organisationer eller studenter som på något sätt har främjat utvecklingen inom den svenska sågverksindustrin eller närbesläktade industrier på det trätekniska området.

Läs också: Säkerhetsfilmer om sågverk

– För oss känns det väldigt trevligt att kunna överlämna ett stipendium till två duktiga elever som nu avslutar sina studier vid YH-Trätekniker i Skoghall, säger STTF:s sekreterare Tomas Ivarsson. Inom STTF är vi på olika sätt starkt engagerade i träindustrins kompetensutveckling och denna fråga betraktar vi som en viktig framgångsfaktor.

Mot bakgrund av den kompetensinventering som STTF genomför vet man att välutbildad personal oavsett nivå är en bristvara i träindustrin, och här har YH-trätekniker en viktig funktion att fylla, menar Tomas Ivarsson.

– Det här är ett utmärkt sätt för oss att kunna marknadsföra både föreningen och stipendiet och vi hoppas att fler tar chansen och skickar in en ansökan. Stipendiaten får även ett års kostnadsfritt medlemskap i STTF.

Motivering för stipendiet:

Med ett brinnande intresse för funktion och problemlösning har Josef Magnusson och Frej Bertils gjort stora framsteg under utbildningen. Genom sitt engagemang, nyfikenhet och en stark drivkraft att få saker gjorda har det resulterat i fördjupade kunskaper inom träteknik. Dessa kunskaper som kommer att vara mycket värdefulla i det framtida arbetslivet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109