23948sdkhjf

USNR tecknar rekordorder

Komplett sågverk till Belarus

USNR AB med säte och tillverkningsanläggning i Söderhamn, har fått en order på att leverera ett komplett sågverk till BR Wood i Belarus (Vitryssland).
Kontraktet inkluderar all utrustning för timmerintag, bark-, såg- och kantlinjer, sorteringsanläggning samt biproduktshantering. Samtliga anläggningsdelar styrs och kontrolleras av USNRs egen PLC-styrning med optimering.
Anläggningen är en komplett leverans och där största delen utgörs av egna produkter, främst inom sönderdelning och sortering. Leverans ska ske med början 2020 med planerat övertagande och full drift under 2021. Det totala ordervärdet uppgår till cirka 165 miljoner kronor.
– Den här affären är ett tecken på USNRs totala leveransförmåga där alla kritiska delar utgörs av våra egna produkter, och där kunden värdesätter att ha endast en kontraktspart. Det, och det faktum att kunden värdesätter tillgänglighet, kapacitet och företagets stabilitet har fällt avgörandet till vår fördel, säger Johan Johansson, vd USNR i Söderhamn.

Teknisk information
Komplett timmerintag med bland annat timmerbord, stegmatare, stockskanner, metalldetektor och topp/rot-vändare.
Barklinjen utgörs av ett CamShift 600-system.
Själva såglinjen består av en SuperSaver rundgångslinje med en ställbar dubbelaxlig klingsåg i centrum.
I kantlinjen föll valet på en Catech 400 TS-4 kantautomat med extra klyvmodul.
Hanteringen av det färdigsågade virket utförs i ett kombisorteringsverk, dvs med möjlighet att sortera och paketera såväl rått som torrt virke.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156