23948sdkhjf

Norra Timber och Norra Skog tar form

Största skogsägarföreningen markerar närvaro

Sammanslagningen av Norrskog och Norra Skogsägarna är nu genomförd, och industrigruppen Norra Timber menar nu att en ny stabil skogsindustri tar plats på marknaden.

Norra Timber har välinvesterade sågverk med hög teknisk standard och en stabil råvaruförsörjning med 27 000 skogsägande delägare. 

Norra Timber består av tre sågverk och fyra förädlingsenheter, och man har målmedvetet investerat i sorteringsteknik för att få ett sortiment som kan utvecklas och anpassas till marknadens efterfrågan.

– Norra Timber är ett komplett träförädlingsföretag med förutsättningar att mäta sig med de vassaste aktörerna på marknaden samtidigt som vi ser stora möjligheter att utveckla vårt sortiment ytterligare för att möta framtida, mer komplexa krav, säger Erik Eliasson, marknadschef på Norra Timber.

Bakom Norra Timber står den nybildade skogsägarföreningen Norra Skog, som blir en stor aktör både geografiskt, volym- och produktionsmässigt. Norra Skog bildades i mitten av maj genom en fusion mellan Norra Skogsägarna och Norrskog och ägs av 27 000 norrländska skogsägare. Den nybildade skogsägarföreningen har genom Norra Timber en egen förädlingsindustri. Norra Timber menar själva att försörjningsmöjligheterna inom respektive upptagningsområde är god och verksamheten har en välfungerande timmerlogistik.

– Summan av vår industristruktur gör oss till en väldigt stark och stabil leverantör med kapacitet att även fylla de stora industrikundernas krav på förutsägbarhet och större servicepaket, menar Erik Eliasson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094