23948sdkhjf

Ny skola av Flexator

Rättvik får modern träskola

Nu har det första spadtaget klarats av i byggandet av den nya Nyhedsskolan i Rättvik. Under dagen har representanter från Rättviks Kommun, Rättviks Fastigheter AB och Flexator, som är offentligt upphandlad entreprenad, tagit ett första spadtag vid den framtida Nyhedsskolan.

På plats för ceremonin var Joanna Stridh, ordförande i barn- och utbildningsförvaltningen i Rättviks Kommun, fastighetsägaren Rättvik Fastigheters ordförande Hans Furn och VD Ebbe Evbjer, och Flexators regionchef Ramón Fernández, som alla var med när första spadtaget togs.

- Vi är glada över att få en modern, rymlig och väldigt fin låg- och mellanstadieskola på plats i centrala Rättvik. Tillsammans med Rättviks Fastigheter AB, Flexator och representanter från lärare och elever skapar vi en skola att vara stolta över, säger Joanna Stridh, kommunalråd i Rättviks Kommun.

Nyhedsskolan kommer att bestå av en röd byggnad med träfasad. Det kommer att finnas många klassrum och en studiehall, en matsal med servering, slöjdsalar, en mottagning för skolsköterska, bibliotek och utomhusytor, samt lokaler med särskilda krav, och hela skolan har full tillgänglighet. Skolan kommer ha plats för max 300 elever men initialt kommer ca 180 elever gå där. Byggnaden beräknas vara klar i slutet av året och skolan planeras öppna upp sina dörrar för elever vid terminsstarten i januari 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078