23948sdkhjf

Cederhusens samverkan ska optimera klimatnytta 

Inom Folkhems projekt Cederhusen, Stockholms första innerstadskvarter som byggs i trä, har en samverkansgrupp med tvärkompetenser startats.

Deltar gör parter från branschorganisationen Svenskt Trä, Folkhem/Veidekke Eiendom, Veidekke Entreprenad, Zynka BIM, Bjerking och Vertex Systems, skriver Folkhem i ett pressmeddelande.

Byggbranschen står för en fjärdedel av Sveriges klimatavtryck, den största delen av klimatbelastningen uppstår i produktionsfasen samt vid transporter av material.

Syftet med samverkansprojektet är att identifiera var klimatutsläppen uppstår och vilka val av material och metoder som kan göras för att minska dessa. 

 – Det handlar också om att hitta system och metoder för att förbereda oss inför de kommande lagkraven om att byggnader ska klimatdeklareras, men det är minst lika viktigt att ta fram korrekt klimatdata som beslutsstöd i våra processer, säger Anna Ervast Öberg, ansvarig projektutveckling trähus Folkhem/Veidekke Eiendom. 

 – Nu handlar utvecklingen om standardisering av data och systematisering av information, kommenterar Johan Fröbel, chef för teknik och distribution på branschorganisationen Svenskt trä.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078