23948sdkhjf

Första kullen trästudenter tar examen

YH-utbildning på distans avslutas i dag.

I dag blir det examen för den första omgången studerande från Sunnes nya YH-utbildning produktionsledare industriell träbyggnad. Utbildningen är en YH-utbildning på distans med elever från olika delar av Sverige, där de studerande träffats åtta gånger under året.

Satsningen på en ny utbildning för produktionsledare inom det industriella träbyggandet ligger rätt i tiden, nu när intresset för trä som framtidens byggmaterial blir allt större. Att utbildningen är på distans visade sig också vara avgörande för att den har kunnat fortgå under våren. 

– Intresset för det moderna träbyggandet ökar, nationellt såväl som internationellt. I industriell produktion har man bra kontroll på kvalitet, kostnader, logistik och arbetsmiljö. Genom att ha fördjupade kunskaper inom dessa områden kommer våra studerande att inneha unik kompetens, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig YH i Sunne.

– Erfarenheterna från året som gått och den återkoppling vi fått från både elever och de företag där de studerande har gjort sin praktik visar att branschen är i behov av utbildningen, säger Erik Söderholm som är ansvarig för innehållet i kurserna.

Både de studerande och branschen har nytta av nya influenser och kunskaper inför framtidens industriella träbyggande.

Woodnet gratulerar såväl studenterna som deras blivande arbetsplatser! 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079