23948sdkhjf

Beijer är störst på certifierat trä

Stor efterfrågan på hållbart producerat trä.

Allt fler kunder efterfrågar certifierat trä, framhåller Beijer byggmaterial i ett pressmeddelande. 

Beijer kan som enda rikstäckande byggmaterialhandlare erbjuda PEFC-certifiering på hela sitt sortiment av träprodukter hos samtliga varuhus. Alla deras byggvaruhus är sedan 2019 certifierade enligt PEFC, vilket betyder att kunderna kan vara säkra på att allt virke de köper följer standardkraven för hållbart skogsbruk.

Inköpsavdelningen på Beijer har länge fokuserat på att handla virke som håller hög nivå. 

– Vi kontrollerar att alla inkommande varor inom produktgrupperna för trä håller hög nivå. För oss är det viktigt att köpa ansvarsfullt avverkat trä, från att det varit frö tills det når vår kund, säger Alexandra Rosenqvist, miljö- och hållbarhetschef på Beijer byggmaterial.

Både privatkunder och offentliga beställare efterfrågar certifierat virke: 

–  I allt fler upphandlingar är det ett absolut krav att virket är certifierat och vi förväntar oss att det ökar ännu mer. Många kommuner kräver att allt deras trämaterial ska vara certifierat, säger Alexandra Rosenqvist.

Fakta om PEFC
PEFC bildades år 2000 och står för Programme for the endorsement of forest certification. Det är en global fristående organisation som verkar för ett ansvarsfullt och uthålligt skogsbruk. Organisationen har i dag 34 medlemsländer och täcker 229 miljoner hektar certifierad skogsmarksareal. 2013 blev Beijer byggmaterial medlem som första byggvaruhandlare i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14