23948sdkhjf

Träcentrum får kompetensutvecklingsprojekt

Vinner även upphandling för arbetsmarknadsutbildning

Träcentrum har beviljats det ESF-finansierade projektet ”Kompetensutveckling 360 grader”. Projektet har fokus på kompetensutveckling ur ett helhetsperspektiv, med syfte att utrikesfödda kvinnor och män ska bli anställningsbara i branschen trä, möbel och inredning.

I projektet kommer Träcentrum att samverka med Arbetsförmedlingen, företag i branschen, Aneby kommun, Eksjö kommun, Nässjö kommun, Sävsjö kommun, Tranås kommun och Vetlanda kommun.

Svenska ESF-rådet (Europeiska Socialfonden) finansierar projekt som arbetar med kompetensutveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser.

Projektet startar i augusti 2020 och pågår till och med december 2022

Träcentrum har också i upphandling vunnit nytt avtal med Arbetsförmedlingen gällande arbetsmarknadsutbildning inom träteknik i Nässjö. Avtalet innebär att Träcentrum till Arbetsförmedlingen kommer att leverera en högklassig träindustriell operatörsutbildning. Avtalet kommer att tecknas och träda i kraft så fort som möjligt efter sedvanlig tid för överklagande. Uppdraget kommer att pågå under en period på upp till fyra år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094