23948sdkhjf

Contractor bygger träkvarter i Ursviken

Contractor köper Skellefteåkvarteret Lotsen i Ursviken och bygger lägenheter i trä i den befintliga fastigheten.

Contractors koncernchef Fredrik Andersson berättar:
– Vi ser det här som en utmärkt möjlighet att tillföra ytterligare bostäder i ett växande Skellefteå. Dessutom skapar vi sysselsättning för ett antal medarbetare på en lokal marknad som fortfarande väntar på att ta fart ordentligt.

När kvarteret Lotsen byggdes i slutet av 1990-talet var det ett av de första höga trähusen i Sverige. Och faktum är att det var just Contractor som byggde huset, vilket gör affären extra intressant för företaget.

– För oss blir det lite av en cirkelslutning och självklart känns det bra att kunna ta tillvara ett så stort och attraktivt trähus. Hållbarhetsaspekten är extremt viktig för oss när vi bygger ett levande Norrland och då är det smart att återanvända just en träfastighet, eftersom den binder koldioxid under hela sin livslängd, säger Fredrik Andersson.

Hållbar utbyggnad av Skellefteå
Contractor förvärvar fastigheten från den nuvarande ägaren Kent Eriksson och kommer att genomföra en ombyggnation av kontorslokalerna till femton nya lägenheter. 

– Det här blir nästa steg för oss efter bostadsprojektet i kvarteret Möjligheten på Morö Backe, som vi genomförde tillsammans med Jörnträhus. Skellefteå ska fortsätta att växa och då behövs det aktörer som vill och vågar satsa på att bygga bostäder, säger Fredrik Anderson.

Ombyggnationen av kvarteret Lotsen är under uppstart och försäljningen av de nya bostadsrätterna har redan tagit fart.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078