23948sdkhjf

De har byggt Årets Småhus 2020

Villa Nostalgi från Eksjöhus är årets vinnare i tävlingen Årets Småhus.

Vinnarhuset finns i Dalsjöfors utanför Borås och är en 1,5-plans villa på 161 kvadratmeter. Huset uppfördes med generalentreprenad av byggentreprenör Onsalagrävaren, under ledning av Eksjöhus säljare Sebastian Persson. Det var andra året i rad som Eksjö var nominerad till priset och den här gången lyckades man knipa första platsen. Gar-Bo är arrangör av tävlingen.

- Det är ett fantastiskt trevligt pris att få eftersom juryn inte bara bedömer det estetiska utförandet. Här tittar man också på kvalité, hållbarhet och kundnöjdhet och det ger ju ett bra kvitto både på vårt arbete och utförandet av vår entreprenör. I det här fallet är den en entreprenör som vi jobbat med i många år och som är guld värd för oss, säger Frida Scherdén, vd, för Eksjöhus.

Enligt ordförande  juryn, David Johnsson från Trä- och Möbelföretagen, har det varit en grannlaga uppgift att utse vinnaren.

 – Det blev ett utmanande arbete för juryn i år. Förutom att vi fick in så många fina bidrag, så var det tre mycket värdiga finalister. Årets vinnare av Årets Småhus 2020 är ett hus där processen genomsyrats av kvalitet från början till slut, säger han 

Juryns motivering till det vinnande bidraget lyfter bland annat fram det tidlösa trähusets omsorg för detaljerna. Här följer hela motiveringen:

"Vinnarbidraget kännetecknas av kvalité, hållbarhet och fina proportioner. Hela byggprocessen har varit en positiv upplevelse som fortlöpt väldigt smidigt, trots vissa utmaningar längs vägen. God kommunikation, en tydlig tidsplan och ett välfungerande samarbete mellan alla parter har varit en avgörande faktor för det fina slutresultatet. Det vackra, tidlösa trähuset med sin välkomnande entré speglar en omsorg om detaljer exteriört, bland annat i bearbetningen kring fönster och fasader, men även interiört. Detta bidrar till en fin känsla och ett samspel mellan det inre och yttre. I kombination med den välstuderade planlösningen, som är både effektiv och flexibel kan vinnarbidraget sammanfattas med ett ord; harmoni."  


Årets Småhus som arrangeras av Gar-Bo är inne på sitt andra år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11