23948sdkhjf

Trästad i stenbrott får 900 bostäder

Klart med detaljplan i Härryda

I går antog Härryda kommun sin första byggherredrivna detaljplan där ett nedlagt stenbrott ska förvandlas till 900 bostäder i trästaden Wendelstrand i Mölnlycke
– Det är glädjande att vi nu kan genomföra ett av Europas största träprojekt med planerad byggstart redan i år, säger Joakim Garfvé, fastighetschef och grundare på Next Step Group

Projektet har utvecklats av likadelägarna Next Step Group och BRA Bygg och tillsammans ska de nu genomföra framtidens hållbara boende i trähus – en vision som utvecklats ihop med världsrankade arkitektbyrån Snøhetta.

– Utan byggherrens visioner och engagemang hade vi knappast nått längre än ett antal fyrkantiga boxar i ännu ett industriområde. Tack vare den exploatörsdrivna detaljplanprocessen begåvas vår kommun med ett nyskapande bostadsområde. Dit hade vi aldrig kommit på egen hand säger Per Vorberg, kommunstyrelsens ordförande i Härryda kommun.

Den nu antagna detaljplanen är resultatet av ett pilotprojekt med en byggherredriven detaljplan, där Next Step Group och BRA Bygg tagit fram utredningar och underlag med kommunen som rådgivande instans och beslutande myndighet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125