23948sdkhjf

Bolist och Järnia öppnar fler butiker

Bolist/Järnia har under 2020 öppnat tre nya butiker runtom i landet och fler är på gång.

Sammanslagningen med XL-Bygg och Järnia födde den nya koncernen Mestergruppen Sverige vilket givit Bolist nya ekonomiska muskler. Det har skapat ett stort intresse från flera handlare att bli delägare i företaget, uppger Bolist.

Det var tidigare i år som den svenska marknadens största aktör inom byggvaruhandeln skapades när XL-Bygg, Bolist och Järnia gick ihop under gemensam flagg. Genom den nya koncernen Mestergruppen Sverige har Bolist och Järnia redan börjat attrahera nya delägare till sin sammanslutning av fria företagare i samverkan.

– Det som särskiljer Bolist och Järnia från konkurrenterna är att vi idag ingår i Sveriges största bygghandelskedja, Mestergruppen Sverige. Vi har störst inköpskraft samtidigt som vi använder vår egen logistik, vilket ger en större effektivitet ute hos handlarna.

–Våra delägare är motiverade av sammanslagningen, och allt fler upptäcker de utvecklingsmöjligheter som har skapats, säger Magnus Hemmingberg, försäljningschef på Bolist och Järnia.

Under våren har en ny Järniabutik öppnat i Strömstad och Bolistbutiker i Ekshärad och Högsby. I juni har även en fjärde butik nyinvigts i Skottorp som har byggts ut och ökat sitt sortiment.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094