23948sdkhjf

XL-hjälpen möjliggör föreningars byggprojekt

1 200 nomineringar har kommit in under våren.

Förra året startade XL-bygg initiativet XL-hjälpen för att hjälpa föreningar och organisationer med byggprojekt och renoveringar som de själva inte har möjlighet att genomföra. Nio projekt förverkligades runtom i landet tack vare XL-byggs handlare.

Nu, när många föreningar och organisationer har ekonomiska svårigheter, har nomineringarna till årets XL-hjälp formligen strömmat in. Under våren har det kommit in över 1 200 nomineringar från olika föreningar och organisationer över hela Sverige. Bland de sökande finns allt från handbolls- och motorcrossföreningar till fiske- och scoutverksamheter.

De projekt som får stöd av XL-hjälpen ska skänka glädje och gynna många. Särskild vikt läggs vid projekt som främjar tillgänglighet och inkludering. Ett exempel är föreningen Hrimfaxi islandshästsklubb i Kumla som förra året fick hjälp med att bygga en publikläktare.

– Det känns underbart att ha publikläktaren på plats. XL-bygg Björka tillsammans med Närke bygg har gjort ett strålande jobb. Läktaren gör att vi har fått bättre förutsättningar för publiken och för oss som klubb att framöver kunna anordna större, mer publikvänliga tävlingar. Det har betytt jättemycket för oss, säger Susanne Segersten, som nominerade Hrimfaxi islandshästklubb till XL-hjälpen 2019.

Senast den 31 augusti kommer årets utvalda projekt att presenteras på xlhjalpen.se.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094