23948sdkhjf

Byggstart av modern trädgårdsstad

150 nya bostäder byggs i Upplands Väsby.

Blooc, som utvecklar bostadsområden med hus, lägenheter och hyreslägenheter i trä och sedan 2017 är delägt av Deromegruppen bygger nu ett nytt bostadsprojekt i Wijk Oppgård i Upplands Väsby tillsammans med TB-gruppen. Projektet omfattas av 16 parhus ritade av arkitekterna på Blooc. Området är planerat som en trädgårdsstad med blandning av villor, radhus, kedjehus och parhus. Totalt kommer cirka 150 nya bostäder att byggas i Wijk Oppgård.

 – Vi är glada att kunna produktionsstarta Brf Parkhusen som blir vårt första gemensamma projekt med TB-gruppen och i Upplands Väsby. Vi tror stenhårt på området Wijk Oppgård som modern trädgårdsstad och skulle gärna utveckla fler bostäder i området och bostadsprojekt tillsammans med TB-gruppen. Nu ser vi fram emot produktionsfasen tillsammans med Derome för att sedan kunna välkomna alla bostadsköpare till sitt nya hem, säger Stefan Gustavsson, vd på Blooc.

– Det är fantastiskt roligt att vi nu går in i nästa fas med Brf Parkhusen och samarbetet med Blooc och Derome. Det är ett väldigt fint och trevligt kvarter som nu kommer växa fram. Bostäderna har tidlös inredning med varma naturfärger och gedigna materialval som utifrån ett hållbart perspektiv kommer att uppskattas under lång tid framöver. Det blir ett område att trivas i, säger Jenny Lindström, affärschef på TB-gruppen.

Blooc och Derome jobbar också för första gången tillsammans, med ett radhuskvarter i Bro utanför Stockholm. Också det byggs i trä och omfattar 15 radhus ritade av Bloocs arkitekter.

– Vi är väldigt glada över att få utveckla ett första projekt tillsammans med Derome. I synnerhet då redan vi ingår i samma koncern och därmed delar liknande ambitioner för hållbara och prisvärda bostäder, säger Iris Vesterberg, affärsutvecklare på Blooc.

– Vi ser med spänning fram emot att i samarbete med Blooc få leverera väl genomarbetade bostäder till våra kunder, säger Fredrik Rådstedt, projektledare, Derome.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.081