23948sdkhjf

Obos bygger i Oxelösund

LSS-boende i trä färdigställs i fabriken och hyrs ut till kommunen.

Obos bygger LSS-boende i Oxelösund, med stomme i trä, solceller och Svanen-certifiering. Boendet byggs enligt Obos särskilda LSS-koncept: i fabriken tillverkas en enplansbyggnad på cirka 500 kvm med sex lägenheter à 40 kvm boarea, gemensamhetsutrymmen och personalutrymmen. Obos bygger och hyr ut boendet till kommuner och privata aktörer. Oxelösund är den första kommun där Obos bygger enligt det nya konceptet.

– Det råder i dag brist på LSS-boenden i en stor del av Sveriges kommuner, säger Daniel Öhman, chef för kommersiell projektutveckling på Obos Sverige.

– Som samhällsaktör vill vi vara med och möta det behov som finns och bygga LSS-boenden i hela landet.

– Vi har nu skrivit hyresavtal med Oxelösund kommun för att bygga vårt LSS-boende, och samtidigt har vi ingått i ett avtal om att sälja projektet till det börsnoterade fastighetsbolaget K2A, som har ett långsiktigt ägarperspektiv och egen förvaltning, förklarar Daniel.

– Vi är mycket nöjda med avtalet, säger Sarah Heltborg Ronelius på Oxelösunds kommun.

– Framför allt tilltalades vi av planlösningen, med trivsamma utrymmen och där varje lägenhet får en egen uteplats. Att byggnaden blir Svanencertifierad känns mycket tryggt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109