23948sdkhjf

Samgående i träbranschen

Ny affär i byggmaterialbranschen

Svenska Trävarugruppen AB (STVG) har offentliggjort ett samgående med Fredricsons Trä AB.

Fredricsons Trä AB är en av Sveriges ledande distributörer till den träbearbetande industrin respektive byggmaterialhandeln i Sverige.

Fredricsons Trä har fem anläggningar i Sverige, med huvudkontor i Arlöv utanför Malmö, samt ett inköpskontor i Bosnien. Företaget omsatte cirka 350 miljoner år 2019, och har ett sextiotal medarbetare.

Fredricsons Trä representerar en lång rad varumärken i branschen.

– Samgåendet är ett viktigt steg mot att uppfylla STVG:s vision om att bli en modern och marknadsledande one-stop-shop för träbaserade varor och produkter, kommenterar STVG:s koncernchef Ulric Wilhelmsson. Koncernen täcker nu den svenska marknaden från Stockholmsregionen och söderut och med en etablerad tur-trafik kommer vi på kort varsel kunna leverera alltmer kompletta kundorder till av kunden anvisad destination.

Fredricsons Träs verksamhet kommer att fortsätta likt tidigare och de förändrade ägarförhållandena påverkar inte Fredricsons Träs förhållningssätt till befintliga kunder eller leverantörer.

Fredricsons Trä offentliggjorde tidigare i juni ett nytt samarbete gällande marknadsföring, lagring och distribution av Eggers sortiment i Sverige, med särskilt fokus på Eggers melaminprogram.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078