23948sdkhjf

Obos byggstartar trots corona

Tack vare en säljsuccé trots coronaläget kan bostäder nu byggstartas.

I Knivsta planerar bostadsutvecklaren Obos för 24 bostäder i par- och radhus, med inflyttning under 2021, enligt ett pressmeddelande.

Brf Genvägen byggs i området Västra Nor, söder om centrala Knivsta, i ett etablerat villaområde nära butiker, service och kommunikation.

Obos bygger här 24 bostäder i par- och radhusformat, och i storlekar om 107, 120 och 137 kvm. Något som gör Brf Genvägen unikt jämfört med de allra flesta bostadsrättsföreningar är de stora tomterna, menar projektutvecklare Lisa Hunter.

- Vissa av tomterna mäter upp mot 900 kvm, och det går ju att jämställa med många villaträdgårdar. Det betyder att det finns plats för allt från studsmatta till fruktträd och bärbuskar, eller vad man nu känner för att göra på sin egen täppa.

Invändigt har bostäderna en ljus, öppen planlösning och 4–6 rum beroende på vilken storlek man väljer. Utvändigt får varje bostad två egna parkeringsplatser och ett eget förråd. Föreningen kommer att kvalitetsmärkas enligt Trygg Brf, baserat på branschinitiativet Trygg Bostadsrättsmarknad, som Obos är en av de initiativtagande aktörerna till.

- Kortfattat så har alla föreningar som fått kvalitetsmärkningen gått igenom en omfattande process, som bland annat ska garantera att det finns en ordnad ekonomi i föreningen. Det är en slags trygghetsgaranti för bostadsrättshavaren, säger Lisa Hunter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078