23948sdkhjf

Gällivare bygger stort multiaktivitetshus

Tyréns får uppdraget att projekt- och byggleda arbetet med Gällivares nya aktivitetshus.

Här ska finnas utrymme för idrott, simhall, äventyrsbad, bio, bibliotek, musik, fritidsgård och restaurang.mötesplats.

 – Byggnaden kommer bli ett viktigt tillskott till Gällivares utveckling och en attraktiv mötesplats med centralt läge. Det känns roligt att Tyréns fått förtroendet att vara med hela vägen, säger Örjan Matti, projektledare på Tyréns.

Totalt är byggnaden 24 000 kvadratmeter stor, fördelat på sex våningar.

Huset är indelat i olika delar med en förbindande 120 meter lång inomhusgata. På varderasida om gatan finns lokaler som bland annat kommer erbjuda konserter, evenemang, dans, styrketräning, kampsport och spa. 

– Det är ett spännande och roligt projekt med många nya utmaningar. Gällivare är inte vana att uppföra byggnader i den storleken på en begränsad markyta i ett centralt läge vilket ställer krav på logistiken.

– Det är en komplex byggnad med avancerad träkonstruktion och långa spännvidder i trä, som dessutom inrymmer många olika funktioner vilket man behöver vara ödmjuk inför, säger Örjan Matti.

Projektet är uppdelat i två olika entreprenader. Första entreprenaden, som förväntas pågå fram till september, utgörs av rivningsarbeten samt schakt och spont. Därefter tar nästa entreprenör vid och bygger huset under tre år.

Tyréns har jobbat med projektet sedan 2,5 år tillbaka och kommer fortsätta projekt- och byggleda under kommande tre år då bygget pågår. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078