23948sdkhjf

Tre tävlar om träpris

Växjö kommun har gjort sig kända för at tbygga mycket i trä, och nu delas träbyggnadspriset ut för tredje året i rad. Priset ska belöna och uppmuntra till träbyggnation och sprida kunskap om att bygga i trä.
Priset går till en eller flera aktörer inom akademi, näringsliv eller offentlig sektor och uppmärksammar byggnationer, ingenjörskonst, tekniska innovationer eller liknande insatser med fokus på trä och god arkitektur.

De tre nominerade till årets Träbyggnadspris, som delas ut den 29 oktober, är:

  • Tetraedern: en installation i trä vid nordöstra sidan av sjön Trummen. En mötesplats såväl som en satsning på konst, natur, träning och friluftsliv
  • Hus Charlie: en mötesplats på Videum Science Park med reception och en sitt-trappa.
  • Vallvikens förskola: en förskola för 80 barn som blev inflyttningsklar sommaren 2019. Byggd i trä enligt certifieringen miljöbyggnad nivå silver.

– I år har vi i juryn valt att nominera tre aktörer som bidrar till en modern trästad inom byggnation. Det är glädjande att vi med träbyggnadspriset har möjlighet att lyfta så många fina projekt i kommunen och får möjlighet att se hur stort fokus det faktiskt finns på träbyggnation i kommunen, säger Catharina Winberg (M), ordförande i Växjö kommunföretag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093